Trådprodukter för hem och hushåll

Ett vanligt hem skulle inte kunna klara sig utan alla de metallkomponenter som används för att bygga och inreda det. När man talar om trådprodukter så kanske man mest tänker på hyllor, korgar och annat som man ser ute i näringslivet, men man behöver även komponenter av tråd i ett hushåll. Inredning i kyl, frys, ja till och med staketet som omger tomten är ju gjort av tråd. Trådprodukterna behandlas med ytbeläggningar för att hålla bättre och för att erbjuda en estetik som krävs där man lever och bor.

Trådprodukter i hemmet

Man kan finna trådprodukter i närmast varje rum. Köket är ett gott exempel för här är man beroende av inredning i kyl och frys som är gjord av tråd som släpper igenom luft och fukt. I ugnen så har man antagligen ett galler att baka på som består av metalltråd. Det är bara att sätta sig ner och se sig omkring för att se hur viktig tråden är för att hemmet ska fungera. Det här kan vara tråd av olika slags metall och ofta med höljen av plast. De har tagits fram i svenska metallverkstäder som fått beställningar från större företag som jobbar med att ta fram inredning till våra hem.

I ventiler och konstruktion

Det finns även mycket tråd i huset som man inte ser. Ventiler kan vara ett exempel på detta och här är det tal om tunnare tråd. Bor man i ett hus med murad fasad så är det även ganska troligt att det finns tjockare trådprodukter under murmassan som ser till att allting hålls på plats. Den här tråden måste leva upp till mycket höga krav om att inte orsaka rostskador i husets väggar då de blir fuktiga av regn och snö.